Естонія скасовує пільги на транспорт для біженців з України

Естонія скасовує пільги на транспорт для біженців з України

З 1 липня українські біженці, які проживають в Естонії, більше не мають можливості безкоштовно користуватися поїздами Elron. Тепер вони повинні купувати квитки за загальними тарифами. Цю інформацію підтвердили у прес-службі компанії.

Про безкоштовний проїзд в поїздах Elron можуть користуватися лише військові біженці, які прибули до країни нещодавно та не можуть самостійно придбати квиток. Інші біженці, які вже проживають в Естонії та працюють, не мають права на такі пільги, оскільки вони можуть забезпечувати себе самостійно. Відтепер знижки на квитки будуть однаковими для всіх пасажирів.

Крім того, з 1 липня зміняться знижки на індивідуальні квитки Elron. Знижка у розмірі 5% застосовуватиметься лише до квитків, придбаних онлайн та в автоматах у поїзді. Інші знижки залишаються незмінними - 30 % від повної вартості квитка.

Деякі групи населення, такі як діти, студенти, пенсіонери та інваліди, продовжуватимуть отримувати знижки на проїзд квитками Elron. Однак ці знижки не поширюються на поїздки першим класом. Діти до 7 років, інваліди до 16 років та деякі інші категорії осіб мають право на безкоштовний проїзд.

Раніше також було оголошено, що українські біженці втратять право на безкоштовний проїзд автобусами. Міністр у справах регіонів обґрунтувала це рішення тим, що біженці вже змогли адаптуватися до життя в країні. Нові тарифи тепер стосуються і українців.

Читайте також: