США відправили на Близький Схід Сили швидкого реагування

Сили швидкого реагування морської піхоти Сполучених Штатів Америки були направлені до східної частини Середземного моря. Ця рішення було ухвалено через загрозу перетворення війни в Газі на регіональний конфлікт, повідомляє CNN з посиланням на свої джерела.

Експедиційний підрозділ морської піхоти, який знаходився на борту десантного корабля USS Bataan, працював в Близькому Сході, але на початку минулого тижня рушив до Суецького каналу. Зараз Bataan перебуває в Червоному морі і незабаром вирушить у східне Середземне море.

Це розміщення дозволить підрозділу морської піхоти США бути ближче до Лівану та Ізраїлю. Одним із основних завдань цього підрозділу є надання допомоги цивільним особам під час евакуації.

Американська сторона вважає, що існує "підвищений ризик" подальшого розширення військового конфлікту на Близькому Сході. За словами радника з національної безпеки Джейка Саллівана, іранські проксі-сили продовжують атакувати розташовані в регіоні американські війська. Він також заявив, що США відповість на подальші іранські атаки, якщо вони не припиняться.