США відреагували на спроби РФ повернутися до Ради ООН з прав людини

Присутність Російської Федерація в Раді ООН з прав людини, з якого її виключили навесні 2022 року, суперечить вчинкам армії РФ в Україні.

Про це, коментуючи інформацію про спроби Кремля повернутися в цей орган, під час брифінгу заявив спікер Державного департаменту США Меттью Міллер.

"Ми досить чітко виклали свою позицію щодо підходу Росії до прав людини. Держсекретар ясно дав зрозуміти, що ми є свідками скоєння РФ військових злочинів і злочинів проти людяності в Україні. Ми чітко дали зрозуміти, що за ті злочини, які вони скоїли, необхідно нести відповідальність, і тому я, звичайно, вважаю, що представництво в органі, що займається правами людини, не відповідає діям росіян в Україні", сказав він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

У квітні 2022-го Генеральна Асамблея ООН призупинила членство Росії в Раді ООН з прав людини. За виключення РФ проголосували 93 країни, проти 24, ще 58 утрималися. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба тоді зазначив, що військовим злочинцям не місце в органах ООН із захисту прав людини.

Днями ЗМІ повідомили, що Росія хоче повернутися до Ради ООН з прав людини і для цього намагається заручитися підтримкою інших країн. На сьогоднішній день РФ є кандидатом на виборах до Ради з прав людини 2024-2026 років, які мають відбутися 10 жовтня. Росія за місце в Раді пропонує малим країнам зерно і зброю в обмін на їхні голоси.

Влада Сполучених Штатів Америки вирішила не запрошувати російського диктатора Володимира Путіна на саміт Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС). Росія надіслала до організаторів саміту запит щодо участі своїх представників, заявив посол з особливих доручень російського МЗС Марат Бердиєв.