США звинуватили ХАМАС у геноциді проти Ізраїлю

У понеділок, 20 листопада, Білий дім звинуватив ХАМАС у геноциді ізраїльського народу. Про це заявив під час пресбрифінгу в Вашингтоні координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі

За словами Джона Кірбі, ХАМАС прагне знищити Ізраїль і зметає суверенну державу з лиця землі. Вони висловлювали таку ідею публічно й неодноразово.

Представник Білого дому наголосив, що недавно терористи з ХАМАС загрожували Ізраїлю, стверджуючи, що подібні атаки будуть повторюватися знову й знову.

В Ізраїлі відбувалися напади, під час яких терористи вбивали та різали невинних людей, незалежно від того, чи це було у їхніх будинках або під час музичного фестивалю. Адміністрація США вважає ці дії геноцидом.

Проти тієї думки, що Ізраїль прагне знищити палестинський народ чи стерти Сектор Гази з карти світу, Джон Кірбі сказав, що Ізраїль намагається захиститись від терористичної загрози геноциду.

Раніше було повідомлено, що сили оборони Ізраїлю виявили лабораторію для виготовлення ракет та зброї, а також входи у тунель, що знаходиться в мечеті у районі Зейтун у місті Газа.

Також відзначимо, що головна лікарня у Газі наразі не може надавати медичну допомогу. В протягом останніх шести тижнів були дефіцити чистої води, палива, ліків, їжі та інших необхідних ресурсів. Тому найбільша, найсучасніша і найкраще обладнана лікарня у Газі фактично припинила свою роботу.