Стало відомо, які посади мають найбільший попит у ЗСУ

Стало відомо, які посади мають найбільший попит у ЗСУ

Збройним силам України найбільше потрібні бойові посади, такі як піхотинці, кулеметники, розвідники, водії, медики, оператори безпілотників, інженери, зв'язківці, механіки і електрики. Про це заявила Ольга Бандрівська, керівниця воєнного департаменту агенції Lobby X, яка займається рекрутингом з липня 2022 року.

Втім, більшість людей цікавиться вакансіями діловодів, фінансистів і інших "штабістів". Зазвичай на одну тилову посаду претендує 45 осіб, а на бойову - 20.

Однак, не всі, хто хоче зайняти бойову посаду, підходять через свій стан здоров'я або відсутність необхідних навичок. - зазначила Бандрівська.

За період з 11 по 14 червня в рамках рекрутингової кампанії "Будь собою" Сили оборони отримали понад 2,4 тис. резюме від охочих служити в українській армії.

Варто зазначити, що рекрутингові центри не видають повістки. Під час розмови з фахівцем можна отримати поради та дізнатись, які підрозділи зараз потребують працівників.

Раніше було повідомлено, що у мобільному застосунку "Резерв+" тепер доступний електронний військово-обліковий документ. Чинність цього документа можна перевірити за допомогою QR-коду, який тепер доступний в застосунку.

Читайте також: