Стало відомо, хто може замінити Шуфрича на посаді голови Комітету свободи слова

На посаду голови Комітету з питань свободи слова можуть призначити народного депутата Ярослава Юрчишина від партії "Голос" або Ростислава Павленка від "Європейської Солідарності", замість підозрюваного у держзраді Нестора Шуфрича, який є депутатом від забороненої проросійської партії ОПЗЖ. Про це повідомляє рух "Чесно".

У Верховній Раді зареєстрували кілька проєктів постанов про призначення депутатів. Зазвичай цей комітет очолюють представники парламентської опозиції.

Фракція "Голос" номінувала на цю посаду нардепа Ярослава Юрчишина, який на даний момент є першим заступником голови Комітету з питань антикорупційної політики. Проєкт постанови зареєструвала голова фракції Олександра Устінова.

Фракція "Європейська Солідарність" також зареєструвала постанову про призначення Ростислава Павленка головою Комітету свободи слова. Співголова фракції Ірина Геращенко, яка зареєструвала проєкт відповідної постанови, зазначила, що Павленко є керівником аналітичної служби партії, він стоїть за авторством багатьох важливих законів і поправок, в тому числі в сфері медіа. Вона впевнена, що він зможе відновити роботу комітету свободи слова, який зараз перебуває в складній ситуації.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада розглядає можливість переведення Комітету свободи слова до іншого комітету, оскільки Шуфрич, який очолює його, знаходиться під вартою і в комітеті знаходиться лише 3 нардепи.

Читайте також:

  • Шуфричіада. Хроніка усунення представника ОПЗЖ від головування у комітеті з питань свободи слова
  • Портрет нардепа. Нестор Шуфрич – політичний хамелеон і мисливець на носорогів
  • Хто повинен очолити комітет з питань свободи слова замість Шуфрича? Заява громадських організацій