Стало відомо, хто стоїть за масованою нічною атакою дронів на Росію

У ніч на 17 грудня військовий аеродром у Морозовську Ростовської області був атакований дронами. За інформацією джерела в українських спецслужбах, ця операція була проведена Головним управлінням розвідки Міноборони України.

На думку співрозмовника видання, атака була масова і стосувалася військових об'єктів в Ростовській, Липецькій та Волгоградській областях РФ. Самі російські медіа, які згадують цю подію, стверджують, що всі дрони були збиті, але джерело заявляє, що такий висновок є недостовірним. Був прямий удар по військовому аеродрому, там є руйнування, інші наслідки в даний час досліджуються.

Обсяг випущених безпілотників, про який повідомляють в Росії, майже відповідає дійсності. Про офіційну причетність Головного управління розвідки Міноборони України до цієї нічної атаки нічого не було повідомлено.

В той же день, Міноборони РФ повідомило про знищення 33 українських безпілотників літакового типу. ППО Росії працювало над територією Липецької, Ростовської та Волгоградської областей.

Також стало відомо, що безпілотники намагалися атакувати військовий аеродром у Морозовську Ростовської області РФ. Фотографії наслідків атаки показують, що пошкодженим став один літак - Су-34.

За відкритими даними, на військовому аеродромі знаходиться 559 гвардійський бомбардувальний гвардійський полк, де базуються фронтові бомбардувальники Су-24, Су-24М та Су-34.