Стало відомо, коли голова Європейської ради відвідає Київ

У наступному тижні глава Європейської ради Шарль Мішель відвідає Київ, як повідомляє Politico.

За даними видання, Мішель приїде до України на знак пам'яті про протести на Майдані, що почалися 21 листопада 2013 року.

Візит заплановано на два дні до саміту Європейської ради напередодні середини грудня, де вони обговорять рекомендацію Єврокомісії щодо початку офіційних переговорів з Україною щодо вступу до ЄС.

Масові протести на Майдані розпочалися після того, як Віктор Янукович, тодішній президент України, відмовився від підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Росія визначила це як "переворот", спровокований Заходом, і використовувала цю ситуацію для виправдання свого втручання в Україну в 2014 році.

На минулому тижні Єврокомісія оприлюднила звіт щодо прогресу України та інших країн-членів Європейського Союзу у напрямку євроінтеграції.

Нагадаємо, що раніше Шарль Мішель закликав Китай вплинути на Росію, щоб та припинила війну проти України. Президент Євроради звернувся до Китаю з проханням об'єднати зусилля і переконати Путіна зупинити цю незаконну війну та дотримуватися принципів Уставу ООН.