Стало відомо, куди поїдуть українські перевізники, якщо блокування у Польщі триватиме

За словами голови Міжнародної транспортної асоціації України Ігора Оверка, якщо блокування у Польщі триватиме, товаропотік поїде до словацького та угорського кордонів.

Він також зазначив, що ситуація є критичною і є блокада на кордонах у Ягодині, Краковці та Раві-Руській. Поляки заявили, що з сьогоднішнього дня будуть блокувати перехід в Шегині цілодобово. Якщо це станеться, товаропотік буде змушений їхати до словацького та угорського кордонів.

Оверко також підкреслив, що ідея евакуації водіїв є правильною, але потребує більшої уваги. Він питає, що буде з товаром і машинами, коли водіїв заберуть? Він також висловив занепокоєння щодо можливості мародерства. Якщо водіїв заберуть, то повинно бути організоване забезпечення безпеки для цих вантажівок і автомобілів.

Оверко заявив, що ситуація вже перетворилася на політичну проблему, а не тільки економічну.

Нагадаємо, міністр інфраструктури Польщі надіслав листа українському колезі, закликавши виконати вимоги польських протестувальників. Польські перевізники також загрожують заблокувати роботу всіх пунктів пропуску на кордоні з Україною, що ще більше погіршує ситуацію.