Сунак назвав страх Путіна

Президенту Російської Федерації Володимиру Путіну не вдасться досягнути своїх цілей в Україні, так само як і угрупованню ХАМАС в Ізраїлі.

Про це заявив прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак у Палаті громад за підсумками візиту до Близького Сходу, повідомив "Укрінформ".

Путін боїться, що Україна стане сучасною і процвітаючою демократією, сказав британський прем'єр.

"Напад (ХАМАСу на Ізраїль. - Gazeta.ua) 7 жовтня був мотивований ненавистю, а також страхом ХАМАСу перед можливою появою нової рівноваги на Близькому Сході. Яка б залишила у минулому старе бачення і запропонувала надію на кращий, більш безпечний і процвітаючий шлях уперед. І така ж сама мотивація у Путіна у продовженні війни проти України", - заявив Сунак.

Зі слів британського прем'єра, мотивація Путіна "полягає в страху, що Україна стане сучасною й процвітаючою демократією та у бажанні повернути її в імперіалістичну фантазію минулого".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Необхідно зберегти бачення кращого майбутнього, у той час як інші його хочуть зруйнувати, сказав Сунак.

"Разом із нашими союзниками, це те, що ми будемо робити далі", - заявив британський прем'єр.

Раніше Ріші Сунак поговорив із президентом США Джозефом Байденом. Велика Британія підтримуватиму Україну довготривалою військовою, гуманітарною та економічною допомогою, сказав Сунак після розмови.

У січні цього року Велика Британія оголосила про рекордну військову допомогу Україні. В травні Лондон підтвердив про допомогу далекобійними ракетами Storm Shadow.