Швеція частково закриє повітряний простір на час проведення «Євробачення»: деталі

Закриття повітряного простору у Мальме під час проведення Євробачення-2024

На час проведення "Євробачення-2024" у Мальме, Швеції закриють повітряний простір. Про це повідомляє шведська суспільна телемовна організація "SVT Nyheter".

Влада Швеції занепокоєна можливими терактами та погрозами зірвати конкурс. В рамках підготовки до "Євробачення-2024" шведська поліція реагує на будь-які збурення в суспільстві: від масових демонстрацій до чуток про терористичні атаки.

З метою безпеки мешканців та гостей міста поліція закриє повітряний простір над територією та використовуватиме технології для запобігання польоту дронів. "Вони можуть зірвати подію. Тому буде створено безпольотну зону, і цю систему ми зможемо використовувати для її моніторингу", - зазначає Пер Енгстром, начальник національного управління поліції.

Також під час проведення конкурсу буде здійснюватися посилений поліцейський контроль. До місцевої поліції долучаться збройні сили та поліцейські з Данії та Норвегії, які охоронятимуть арену, події, готелі та демонстрації.

Пер Енгстром додає, що є загроза Швеції як для країни, так і для нації, але прямих загроз події наразі немає.

До слова, представники України alyona alyona та Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі під номером п'ять з треком Teresa & Maria. Українська пісня викликає різні реакції серед слухачів через свою тематику.

Читайте також:

  • “Євробачення-2024” змінює правила конкурсу: деталі
  • Букмекери неочікувано оновили прогноз щодо Євробачення-2024: на якому місці Україна