Швейцарський мільярдер сяде до в'язниці за знущання над прислугою

Швейцарський мільярдер сяде до в'язниці за знущання над прислугою

Швейцарського мільярдера індійського походження Пракаша Хіндудже і трьох членів його сім'ї було засуджено до тюремних термінів від чотирьох до чотирьох з половиною років за експлуатацію домашньої прислуги.

Згідно з інформацією від Euronews, Пракаш Хіндуджа разом з сім'єю володіє віллою в багатому районі Женеви Колоньї. Вони наймали слуг з Індії, щоб доглядати за їхніми дітьми та домом.

За звинуваченням, працівникам забирали паспорти, не дозволяли залишати будинок і змушували працювати до 18 годин на день без вихідних. Крім того, їм виплачували зарплату в рупіях на рахунки в індійських банках, до яких вони не мали доступу.

Троє співробітників стверджували, що родина платила їм всього лише 7 фунтів стерлінгів (близько $8) за 18-годинний робочий день - менше, ніж 1/10 суми, передбаченої швейцарським законодавством. Прокурори під час судового процесу заявляли, що родина витрачала більше коштів на свого собаку, ніж на своїх слуг.

Суд визнав обвинувачених винними в експлуатації працівників, укладанні нелегальних трудових угод, недоведенні медичного забезпечення та незадовільній оплаті праці, яка становила менше 1/10 від суми, виплачуваної за подібну роботу у Швейцарії.

Суд відхилив більш серйозне звинувачення щодо торгівлі людьми, стверджуючи, що працівники були певною мірою обізнані про умови праці.

Поверх свого чотирьохрічного тюремного строку, 79-річному Пракашу Хіндудже, його дружині Камалі, сину Аджаю і невістці Намраті було накладено вирок уборони займатись діяльністю на півроку довше. Менеджеру сім'ї Наджибу Зіазі було призначено 18 місяців умовно.

Адвокати, які представляють родину, заявили про намір подати апеляцію. Раніше швейцарська влада конфіскувала різноманітні коштовності, такі як діаманти, рубіни і платинові намиста, які можуть бути продані для покриття судових витрат та можливих штрафів.

Пракаш Хіндуджа та його троє братів очолюють промисловий конгломерат, що займається інформаційними технологіями, ЗМІ, енергетикою, нерухомістю та охороною здоров'я. За даними журналу Forbes, сім'я Хіндуджа має статок приблизно у $20 млрд.

Також варто згадати, що в Швейцарії декілька тижнів тому затримали російського дипломата, який намагався придбати зброю. Про це повідомляє заява швейцарської Федеральної прокуратури, повідомляє видання Tages-Anzeiger. Російський чиновник, який працював у посольстві в Берні, намагався отримати зброю та небезпечні речовини в різних регіонах Швейцарії, включаючи відвідування магазину контролюючого швейцарсько-німецького торговця зброєю.

Читайте також: