«Техніка нацистів і військові склади». Пропагандисти виправдали масований удар по Україні

Російська пропаганда виправдовує терористичні удари по Україні

29 грудня був здійснений масований ракетний удар по Україні. Атаки були спрямовані на критичну інфраструктуру, промислові та військові об'єкти. Внаслідок цього були загиблі та постраждалі. Пропаганда російського походження почала поширювати фейкову інформацію щодо терористичного обстрілу.

Пропагандисти стверджують, що у Львові була повністю зруйнована Академія сухопутних військ. Однак офіційні органи місцевої влади не повідомляли про пошкодження військових об'єктів, але мер міста Садовий повідомив про пошкодження трьох шкіл і дитячого садка.

Також російські пропагандисти стверджують, що у Запоріжжі було знищено техніку ворога. Проте, Центр стратегічних комунікацій заявляє, що саме росіяни виступають нацистами, які вчинили терористичні акти, убивши шість людей, руйнування об'єктів цивільної інфраструктури і пошкодження багатоповерхівок.

Додатково, російські пропагандисти стверджують, що військовий склад у Києві був знищений. Проте, фактично атака була спрямована на склад будматеріалів та зруйновано ще дві складські будівлі у столиці.

Також було заявлено, що українська ППО вдарила по пологовому будинку в Дніпрі та житловим будинкам у Києві та Одесі.

Всього внаслідок масового удару РФ станом на 19:30 29 грудня відомо про 30 загиблих і понад 160 поранених.

Ворог застосував масовану атаку проти України. Вони випустили 36 безпілотників "Шахед". Також було запущено 90 крилатих ракет, 5 аеробалістичних ракет "Кинджал", 4 протирадіолокаційні ракети Х-31П, 1 ракета Х-59 та 14 керованих ракет С-300. Загалом було використано 158 засобів повітряного нападу, з яких 114 були знищені протиповітряною обороною.