Трамп підтвердив, що хоче йти в спікери

За словами колишнього президента США Дональда Трампа, він згодний стати спікером Палати представників "на короткий термін". Новина про це була повідомлена телеканалом FoxNews.

Трамп заявив, що готовий виконувати роль "об'єднувача" для своєї партії, поки вони не виберуть нового спікера.

У своєму зверненні він сказав, що його попросили виступити в цій ролі через його багато друзів у Конгресі. Трамп не розповів, хто саме звернувся до нього з цією пропозицією, але додав, що готовий виконувати обов'язки спікера протягом 30, 60 або 90 днів.

Зазначимо, що вибори спікера Палати представників відбудуться 11 жовтня, а 10 жовтня представники Республіканської партії зустрінуться на форумі для внутрішньої дискусії про кандидатів.

Попередньо, ЗМІ вже повідомляло, що Трамп може висунути себе на посаду спікера Палати представників. Варто зазначити, що Кевіна Маккарті було відсторонено з цієї посади, про що повідомило видання Politico з посиланням на члена Республіканської партії.

Дві партії Палати представників США проголосували за відставку спікера Кевіна Маккарті. Відомо, що Маккарті заявив, що, хоча й хотів допомогти Києву, проблеми США повинні бути на першому місці. За його словами, на американському кордоні помирає більше громадян його країни, ніж на війні в Україні.