Третина дорослих українців не володіє жодною іноземною мовою – Федоров

Приблизно третина дорослих українців не володіють жодною іноземною мовою навіть на початковому рівні. Для того, щоб вирішити цю проблему, використовують Національну програму "Англійська для кожного". Про це інформує Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров в ефірі телемарафону.

За даними дослідження, 68% українців володіють деякими знаннями хоча б однієї іноземної мови, але переважно на низькому рівні. Майже третина дорослих українців зовсім не володіють іноземними мовами. Такі дані були наведені Федоровим.

Також він зауважив, що більшість українців мають бажання покращити свої навички володіння англійською мовою.

Основна мета Національної програми "Англійська для кожного" - це впровадження різних інструментів для підвищення рівня англійської мови серед українських громадян.

Програма передбачає обов'язкове вивчення англійської мови в дошкільних закладах та збільшення годин англійської мови в школах. Державні службовці також повинні володіти англійською мовою.

Міністр також зазначив, що планується запровадити програми Є-підтримки, де можна буде отримати ваучер або сертифікат на вивчення англійської мови. Також будуть доступні безкоштовні засоби, такі як застосунки й портали для спілкування, уроків та тестування.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль також презентував національну програму з популяризації англійської мови в Україні. Метою її реалізації є зробити цю мову доступною для кожного українця.

Раніше президент Зеленський запропонував Верховній Раді надати англійській мові статус мови міжнародного спілкування в Україні. Законопроект передбачає офіційне закріплення англійської мови як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні, а також встановлення вимог щодо володіння англійською мовою для певних посад. Також законопроєкт включає обов'язкове вивчення англійської в дитячих садках, а у школах кожен учень має пройти державну підсумкову атестацію з англійської мови.