Триває наступальна операція: що відомо про ситуацію на фронті

Сьогодні відбулось 30 бойових зіткнень. Ворог завдав сім ракетних та 47 авіаційних ударів. Було 43 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Про це повідомляє Генштаб у зведенні. "Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною", - йдеться у повідомленні.

Авіація Сил оборони за добу завдала 19 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та один удар по зенітно-ракетному комплексу противника. Підрозділи ракетних військ уразили засіб протиповітряної оборони, п'ять районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, дев'ять артилерійських засобів та ще шість інших важливих цілей противника.

Сили оборони України ведуть наступальну операцію на Мелітопольському напрямку та наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Волинський та Поліський напрямки

Оперативна обстановка без суттєвих змін. Немає ознак формування наступальних угруповань противника.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах. Понад 10 населених пунктів зазнали артилерійських та мінометних обстрілів ворога.

Куп'янський напрямок

Росіяни вели безуспішні штурмові дії у районі Синьківки Харківської області. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько 10 населених пунктів.

Лиманський напрямок

Противник наступальних дій не вів. Він завдав авіаційних ударів у районах Серебрянського лісництва, Спірного та Виїмки Донецької області. Обстріляв з артилерії та мінометів населені пункти Невське, Білогорівка Луганської області та Спірне, Роздолівка Донецької області.

Бахмутський напрямок

Ворог безуспішно намагався відновити втрачене положення біля Кліщіївки та завдав авіаційних ударів в районах Андріївки, Курдюмівки Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 сіл та селищ.

Авдіївський напрямок

Російські окупанти вели безуспішні штурмові дії у районах Авдіївки, Тоненького та Первомайського Донецької області. Сили оборони відбили там п'ять атак. Також противник завдав авіаційних ударів у районах дев'яти населених пунктів та артилерійських та мінометних обстрілів у районах 15.

Мар'їнський напрямок

За підтримки авіації ворог вів безуспішні штурмові дії у районах Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області. Наші захисники відбили понад 10 атак. Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинилось близько 10 населених пунктів.

Шахтарський напрямок

Загарбники вели безуспішні штурмові дії у районі Старомайорського Донецької області. Окупанти завдали авіаційного удару в районі Вугледару. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів.

Запорізький напрямок

Наступальних дій ворог не вів. Водночас він завдав авіаційного удару у районі Новодарівки Запорізької області. Понад 20 населених пунктів зазнали артилерійських та мінометних обстрілів.

Херсонський напрямок

Окупанти завдали авіаційних ударів у районах шести населених пунктів. Артилерійських обстрілів зазнали Херсон та ще чотири населені пункти.

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Протягом доби відбулось 40 бойових зіткнень. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною, повідомив ввечері 29 жовтня Генштаб ЗСУ.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділи ракетних військ уразили пункт управління та шість артилерійських засобів противника.