Туреччина завдала авіаударів по цілях в Іраку та Сирії

Турецька військова авіація атакувала РПК

23 грудня, турецька військова авіація здійснила авіаудари на північ Іраку та Сирії, знищивши 29 об'єктів Робітничої партії Курдистану (РПК). Авіаатаки були проведені через вбивство 12 турецьких солдатів на півночі Іраку. Про це повідомило міністерство національної оборони Туреччини.

За даними військового відомства, авіаудари були виконані на базах, укриттях та нафтових об'єктах, які могли бути використані членами РПК.

Напад організації на півночі Іраку

Раніше повідомлялося, що внаслідок нападу терористичної організації на півночі Іраку загинули троє турецьких військовослужбовців, а четверо отримали поранення.

Операція проти РПК

Міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар раніше заявив, що армія під час операції "Кіготь-меч" на півночі Іраку та Сирії нейтралізувала 364 бойовиків РПК і знищила їх укриття, склади зі зброєю та штаби.

Вибух у Стамбулі

Операція "Кіготь-меч" була здійснена після вибуху у Стамбулі, в результаті якого загинули 6 людей і 81 отримали поранення. Туреччина звинуватила у цьому курдських ополченців, але жодна група не взяла на себе відповідальність, а РПК та СДС заперечують причетність до вибуху.