У Байдена збираються оголосити про новий пакет військової допомоги Україні - ЗМІ

Адміністрація президента США Джо Байдена збирається оголосити про новий пакет військової допомоги для України на $200 млн. Цю інформацію повідомляє Reuters з посиланням на офіційних осіб США.

Зазначається, що кошти на допомогу виділять з бюджету, через бухгалтерську помилку. Ці гроші дозволять адміністрації Байдена надіслати до Києва зброю та боєприпаси, незважаючи на виключення допомоги Україні з законопроекту про тимчасовий бюджет.

Деталі пакету допомоги ще уточнюються, але його планують опублікувати в середу під час засідання Контактної групи з питань оборони України в Брюсселі. За очікуваннями, безпекова допомога стане основною темою обговорення.

Варто зазначити, що новий пакет допомоги може містити боєприпаси та наземну техніку, які раніше надходили до України.

У разі, якщо Конгрес не виділить додаткові кошти на закупівлю запасних частин, а у Пентагону закінчаться видатки на підтримку контрактів, США та Україна будуть шукати інші способи забезпечення необхідного арсеналу.

  • Передбачається, що одним із можливих рішень може бути використання механізму перепрограмування коштів у Міністерстві оборони США для розширення запасів. За ймовірністю, цей механізм можуть використати для закупівлі зброї від таких виробників, як Lockheed Martin та General Dynamics.
  • Для здійснення такого рішення буде використана сума в $5,2 млрд, яку залишилося у Пентагоні. Припускається, що ці кошти дозволять надавати військову допомогу Україні приблизно півроку, якщо темпи надання допомоги залишаться на поточному рівні.
  • Інтересно, що ці $5,2 млрд з'явилися в бюджеті Пентагону після виявленої помилки в бухгалтерському обліку у травні. Помилка сталася через невідповідність у вартості озброєння, яке було поставлене.

Таким чином, після оголошення про новий пакет допомоги військовому співробітнику з Україною, адміністрація Байдена сподівається покращити обороноздатність країни, незважаючи на деякі обмеження в обласному законодавстві.

Для отримання свіжих новин переходьте на наш телеграм канал INKORR.