У Британії попередили Молдову про гібридні атаки з боку Росії

За даними Bloomberg, власті Британії повідомили про плани Росії здійснити гібридні атаки на Молдову перед президентськими виборами і референдумом щодо вступу до Європейського Союзу.

Британія, щоб допомогти Молдові протистояти прогнозованій загрозі від російських оперативників у найближчі місяці, має намір поділитися розвідданими з молдовською владою, повідомили джерела, знайомі з оцінками британської розвідки.

Міністр закордонних справ Молдови Міхай Попшой зустрінеться з міністром промисловості та економічної безпеки Великої Британії Нусрат Гані в Лондоні, щоб обговорити "підривне втручання Росії".

Попшой зазначив в інтерв'ю минулого тижня, що Кремль використовує різноманітні методи для підриву демократії в Молдові, від діпфейків, створених штучним інтелектом, до мішків з готівкою.

Глава розвідки Молдови Александру Мустята раніше попередив, що Москва планує провести кампанію "безпрецедентного рівня інтенсивності". Він повідомив, що Молдова виявила інформацію, яка свідчить про намір Росії перешкодити президентським виборам та референдуму щодо ЄС цього року.

Спікер парламенту Молдови Ігор Гросу на конференції голів парламентів країн ЄС заявив, що Росія хоче зірвати майбутні вибори в Молдові, і представникам Євросоюзу потрібно підтримати Кишинів у боротьбі за демократію.

Джерело: Еспресо