У Бундестазі приголомшили фактами реальної допомоги Німеччині Україні

Німеччина надала Україні меншу військову допомогу, ніж твердить уряд ФРН. Про це повідомляє Bild.

Депутат Бундестагу Інго Гедехенс вимагає уряду Німеччини пояснити заяву про виділення 28 млрд євро допомоги Україні. За його підрахунками, насправді на допомогу для ЗСУ піде лише 21,7 млрд євро, а не 28 млрд євро, як зазначено в уряді Німеччини. Також Гедехенс заявив, що реально Київ отримав лише 10,2 млрд євро.

  • 3,4 млрд євро будуть компенсовані за рахунок коштів ЄС;
  • 2,6 з 6 млрд євро піде іншим країнам або на переозброєння Бундесверу.

Депутат також вказує на те, що ці цифри можуть бути перебільшені через врахування сум, які Німеччина обіцяла Україні до 2028 року. Уряд ФРН використовує цю ситуацію для підвищення авторитету канцлера, але насправді допомога значно менша. За словами Гедехенса, Німеччина стурбована власним авторитетом більше, ніж Україною.

За даними експертів Bild, ситуація з допомогою Німеччини - це "креатив у бухгалтерському обліку" та "начаровані мільярди". Раніше міжнародні партнери виділили понад 700 мільйонів доларів на розмінування України.

"Канцлер створює враження, що Німеччина вже надала Україні військову підтримку на 28 млрд євро. Насправді, ми ще не виділили навіть половину цієї суми. Канцлер насамперед стурбований підвищенням власного авторитету. І, на жаль, надто мало — Україною", – заявив Гедехенс.