У черзі понад 2 тис. вантажівок: що відбувається на кордоні з Польщею

У чотирьох пунктах пропуску на кордоні з Польщею застряли понад 2 тисячі вантажівок, повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко. Блокування пунктів пропуску продовжується. Йдеться про пункти "Ягодин - Дорогуськ", "Краківець - Корчова", "Рава-Руська - Гребене" та "Шегині - Медика".

За інформацією польських колег, на території Польщі в чергах до кордону з Україною очікують близько 2100 вантажних транспортних засобів. Найбільша кількість знаходиться навпроти пунктів пропуску "Рава-Руська" та "Шегині".

Рух на кордоні є, але інтенсивності не відмічається. Найбільш інтенсивний рух спостерігається на пункті пропуску "Краківець", а найменш - на "Ягодин". За останню добу кордон перетнуло близько 130 транспортних засобів, більшість в'їзда в Україну. Проте, у цьому самому періоді блокування на кордоні перетнуло 1200-1300 вантажівок в обох напрямках, додав речник.

З 6 листопада польські перевізники заблокували кілька пунктів пропуску на польсько-українському кордоні. Протести спричинені скасуванням вимоги для українських перевізників отримувати дозвіл на перетин кордону. Польський політик Дональд Туск звинуватив чинний уряд України в бездіяльності. Міністр інфраструктури Польщі Анджей Адамчик надіслав листа своєму українському колезі, закликаючи виконати вимоги протестувальників.