У Данії суд виправдав чоловіка, який без дозволу ділився спермою з жінками

У Данії чоловік був виправданий судом після судового процесу, в якому його звинувачували в тому, що він незаконно передавав свою сперму п'ятьом жінкам для зачаття. Про це заявлено в рішенні суду.

У листопаді минулого року 55-річного датчанина засудили до штрафу у розмірі 25 тис. датських крон (приблизно 100 тис. грн) за незаконну передачу своєї сперми жінкам, не отримавши дозволу від Управління з безпеки пацієнтів. Тоді суд вважав, що цей спосіб донорства порушував "закон про тканини".

Пізніше чоловік подав апеляцію до західного Верховного суду, і 16 листопада було прийняте рішення про його виправдання. Згідно з законом, дії чоловіка не були порушенням.

За словами суду, "передача здійснювалася відповідачем, який еякулював у жіночому туалеті, а потім передавав сперму у шприці. У двох випадках обвинувачений еякулював у загальнодоступному туалеті і відразу після цього передавав сперму, що, на його думку, було обумовлено конкретними обставинами і виключно".

Верховний суд вважав, що чоловік побудував особисті стосунки з усіма жінками та не отримував винагороди за свої послуги. У процесі брали участь лише він, жінки і, можливо, їхні партнери.

Суд також підтвердив, що "ризики для здоров'я від дій підсудного не відрізняються від ризиків, які були б при статевому зв'язку з жінками".

Нагадаємо, що 41-річний людина з Нідерландів став батьком 550 дітей, не дотримуючись обмежень, які передбачають не більше ніж 25 дітей від одного донора.