У Європарламенті вимагають розслідувати російську мережу впливу, яку, ймовірно, очолював Медведчук

Депутати Європарламенту вимагають розслідування російської мережі впливу

Депутати Європейського парламенту закликають розпочати розслідування щодо впливу російської мережі на європейських політиків. Вони стверджують, що така діяльність загрожує демократії та безпеці країни. Про це повідомляє журнал Politico.

Листи до президента Європарламенту

Президент ліберальної групи Renew Валері Айєр та депутат від партії "зелених" Бас Ейкгоут написали листи до президента Європарламенту, в яких закликають провести "термінові дебати" з цього питання. Вони просять викрити чинних членів парламенту та кандидатів, які приймали гроші від РФ або їхніх довірених осіб.

Розслідування владою Чехії

Нагадаємо, що чеська контррозвідка розкрила мережу антиукраїнської дезінформації та підкупу. Згідно з даними розслідування, мережа базувалася в Празі та керувала проросійським сайтом новин. Керівниками мережі були український олігарх Віктор Медведчук та екс-генеральний продюсер каналу "112 Україна" Артем Марчевський.

Реакція Європейських політиків

Європейські політики засуджують діяльність РФ та закликають до розслідування. Прем'єр-міністр Бельгії Александер Де Кроо та прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявили про проведення розслідування в їхніх країнах. Польські спецслужби також заявили про російське шпигунство та спроби дестабілізувати ситуацію в країні.