У фінському місті на кордоні з РФ вандали зрізали прапор України

У Лаппеєнранті, місті у Фінляндії, український прапор, який майори перед мерією, двічі постраждав від вандалізму. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор і він опинився на землі. Також вони вирізали мотузки на сусідніх флагштоках, щоб прапор не міг бути повішений туди. Міська влада звернулася до поліції і зараз прапор знятий на час ремонту флагштоків. Мер Туомо Саллінен заявив, що прапор буде повернуто, як тільки це стане можливим.

Український прапор у селі Кринки

Встановлення українського прапора у селі Кринки Херсонської області є важливим як для військових, так і для мирного населення. Наталія Гуменюк, спікерка Сил оборони "Півдня" України, заявила, що це встановлення є відповіддю на ворожу пропаганду, яка намагається переконати населення в окупації і вибитті українських захисників з позицій. Гуменюк підкреслила, що українські військові утримують плацдарм на лівому березі Дніпра і працюють над його розширенням.

Активістка на Красній площі в Москві

На Красній площі у Москві була затримана активістка Олена Кожевнікова, яка проводила антивоєнний пікет, загорнувшись у прапор України. Російські ЗМІ повідомляють, що вона не висувала жодних вимог, лише ходила з прапором на плечах. Кожевнікову доставили до відділу поліції, але через годину її відпустили. Їй вручили протоколи за статтями про дискредитацію російської армії та порушення правил проведення публічного заходу.