У ГУР розповіли про підготовку до оборони Харкова

Харків готувався до оборони напередодні вторгнення Росії

Згідно з проектом "Хоробри серця" телеканалу "1+1", Харків готувався до оборони протягом двох-трьох тижнів до вторгнення Росії взимку 2022 року. Вже 23 лютого харків'янам було видали першу зброю.

З метою захисту Харкова та області від росіян, перед вторгненням вантажі зі зброєю були доставлені до міста, повідомив начальник ГУР МО України Кирило Буданов. За його словами, "дво-три тижні перед початком бойових дій" партії стрілецького озброєння разом із гранатометами та вибухівкою були відправлені до Харкова для місцевого ополчення, що значно допомогло у підготовці до оборони.

"Командир викликав мене і мого колегу. І Буданов говорив. Ми зібралися - і до Харкова. Завантажили дві машини зброї, боєприпасів. Приїхали до міста, зробили схованки. 23 лютого я видав першу зброю людям", - згадав офіцер.

Один із розвідників, який займався підготовкою до оборони Харкова, під ніком "Віто", також підтвердив, що все було сплановано заздалегідь. Представники українських спецслужб приїхали до Харкова до вторгнення і розпочали підготовку до оборони міста та області.

Крім цього, він розповів, що план оборони Харкова отримав назву "План Буданова".

За словами розвідника, кількість добровольців, готових захищати своє місто, перевищила очікування. Відтак, було недостатньо зброї для всіх.

На жаль, 22 березня Харків був обстріляний з боку РФ, що призвело до вимкнення світла та водопостачання у місті.