У кабаре курили опіум, пили абсент і танцювали канкан

6 жовтня 1889 року у Парижі відкрили нічне кабаре "Мулен Руж". Тут був великий майданчик для танців, освітлений газовими лампами. Чоловіки можна було побачити, як вони спостерігають за красунями танцівницями, п'ють абсент і курять опіум. Але найбільшою родзинкою програми став танець, який пізніше назвали "французьким канканом".

Цей розважальний заклад збудували Жозеф Оллер і Шарль Зідлер в районі Пігаль та бульвару Рошешуар. Його назву "Мулен Руж" взяли з-за декоративного млина з червоними крилами. Заклад миттєво здобув популярність серед парижан. Тут вже почали ставити танцювальні номери, одноактні п'єси і виконувати шансони.

Танцювальний номер, який став головною родзинкою програми, охрестили "французьким канканом". Цей запальний танець раніше танцювали жінки у робітничих кварталах. Він постійно розвивався, ставав все складнішим, з'явилися нові фігури, такі як шпагат і енергійні рухи ногами. Спочатку артистки "Мулен Руж" танцювали в одязі, лише деякі рази глядачі могли побачити шматок оголеної шкіри між панчохою і панталонами.

У 1915 році "Мулен Руж" згорів, але кілька років по тому відновив свою роботу. Тепер тут також ставили оперети, ревю та показували фільми. Після Другої світової війни сцена "Мулен Руж" стала одним з найпопулярніших місць в Парижі. Тут виступали такі відомі артисти, як Едіт Піаф, Ів Монтан, Шарль Азнавур, Елла Фітцджеральд, Лайза Мінеллі та Френк Сінатра.

У 1913 році полотно "Мону Лізу" Леонардо да Вінчі вкрали з Лувру. Люди звинувачували в цій крадіжці спецслужбу Німеччини, російських жандармів та міжнародний злочинний синдикат. Лувр висів репродукцію полотна у жалобній рамі, а люди трусились до музею, аби подивитись на порожнє місце, звідки зникло полотно. Навіть танцівниці в кабаре "Мулен Руж" виступали в масках з обличчям Мони Лізи.