У Конгресі США дійшли згоди в питанні бюджету

Український Конгрес погодив законопроєкт про тимчасові витрати

У Конгресі Сполучених Штатів Америки було ухвалено законопроєкт, який передбачає тимчасові витрати для фінансування уряду та запобігання частковій зупинці його роботи.

Про це повідомляє Reuters.

Речник лідера демократичної більшості у Сенаті Чака Шумера заявив, що текст угоди про фінансування буде опубліковано онлайн у неділю, а голосування за його прийняття відбудеться наступного тижня.

Термін дії фінансування закінчується 19 січні для деяких федеральних установ, зокрема Міністерства транспорту, та 2 лютого для інших, наприклад, Міністерства оборони.

7 січня лідери республіканців і демократів у Конгресі досягли угоди про максимальний рівень бюджетних витрат на 2024 рік - $1,59 трлн. Це дозволить уникнути повної зупинки роботи уряду, але не гарантує цього повністю.

Якщо законопроєкт не буде схвалено до 19 січня, уряд буде змушений почати зупинку своєї роботи.

Деякі законодавці вважають, що цей законопроєкт про короткострокове фінансування необхідний для того, щоб відкласти припинення роботи уряду та дати час переговорникам з Палати представників та Сенату на узгодження законопроєктів щодо фінансування на весь 2024 фінансовий рік та ухвалення потрібного законодавства.

Також нагадаємо, що у листопаді минулого року президент США Джозеф Байден підписав законопроєкт про короткострокове фінансування, щоб уникнути зупинки роботи уряду, але без виділення коштів на підтримку України та Ізраїлю.

У цьому місяці Байден вимагав від республіканців у Конгресі затвердити додаткове фінансування, зокрема понад $60 млрд для України, після укладення угоди щодо фінансування уряду на 2024 рік.