У Кореї законом заборонили їсти собаче м'ясо

Південна Корея заборонила споживання собачого м'яса

Парламент Південної Кореї 9 січня прийняв спеціальний законопроєкт, що забороняє споживання собачого м'яса. Закон прийняли на тлі зростання руху за права тварин у країні, повідомляє Yonhap.

Законопроєкт забороняє розведення, вбивство, розповсюдження та продаж собак на м'ясо. За документ проголосували 208 із 300 парламентаріїв, ще двоє утримались. Правляча Партія влади народу і головна опозиційна Демократична партія спільно наполягали на забороні споживання собачого м'яса на тлі зростання руху про права тварин і збільшення кількості власників домашніх тварин у країні", - сказано в повідомленні.

Законопроєкт також передбачає надання субсидій на зміну діяльності, щоб допомогти людям, які займаються виробництвом собачого м'яса.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Зоозахисники Південної Кореї привітали прийняття закону. Він вступить в силу у 2027 році після трирічного пільгового періоду. Порушникам може загрожувати максимум два роки тюрми або штраф у розмірі до 30 млн вон ($22 768).

"Заборона знаменує значний поворот у ставленні Південної Кореї до захисту тварин. Це свідчить про рішучість нашої громадськості та політиків, які люблять тварин. Ми досягли переломного моменту, щоб залишити цю застарілу галузь у минулому", - сказав представник групи захисту прав тварин Лі Санг-Кюнг.

У Південній Кореї налічується близько 1150 собачих ферм, 34 м'ясних підприємства, 219 дистриб'юторів і приблизно 1600 ресторанів, які продають їжу, виготовлену з собачого м'яса.

Суперечки щодо заборони споживання собачого м'яса

Споживання собачого м'яса є багатовіковою практикою на Корейському півострові. Воно ніколи не було ані прямо забороненим, ані легалізованим у Південній Кореї.

Водночас кожен третій житель Південної Кореї виступає проти заборони, навіть якщо не споживає собаче м'ясо у їжу.