У Міноборони пояснили, як працюватиме е-кабінет військовозобовʼязаного

Електронний кабінет військовозобов'язаного розпочне роботу 18 травня. Зараз Міністерство оборони отримує необхідні документи, щоб він був доступний для усіх українців.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко в ефірі "Радіо Свобода".

За її словами, це звичайний мобільний застосунок, який можна буде завантажити в App Store і Google Play Market. У ньому потрібно лише авторизуватися і заповнити необхідні "поля" для оновлення даних. Відвідувати ТЦК при цьому не потрібно.

Заступниця міністра нагадала, що з 18 травня військовозобов'язані повинні зареєструвати свої дані, а саме - номер телефону, електронну пошту (за наявності) і фактичну адресу проживання в трьох доступних форматах - в ТЦК та СП, через ЦНАП або через е-кабінет.

"Ми працюємо над функцією авторизації, де можна заповнити ці три поля і отримати одразу інформацію з бази військовозобов'язаних "Оберіг" для того, щоб передивитися, які дані є про тебе в реєстрі", - сказала Черногоренко.

Заступниця міністра оборони зазначила, що у разі необхідності уточнення даних ТЦК звернеться до військовозобов'язаного, і подальша робота з цими даними відбудеться безпосередньо між ним та працівником ТЦК.

Водночас оновити дані за допомогою застосунку можна з будь-якої точки світу.

"Ми вважаємо, що кількість військовозобов'язаних, які будуть користуватися цим функціоналом може досягати 70-80%, тому що це буде дуже зручно", - сказала Черногоренко.

Джерело: NV