У новорічну ніч ворог застосував рекордну кількість «шахедів»: сили ППО знищили 87 безпілотників

Українські захисники знищили 87 ворожих дронів у новорічну ніч

У новорічну ніч захисники неба знищили 87 ворожих дронів типу "шахед". Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

Усім велика подяка за бойову роботу! Рік тому у Новорічну ніч захисники неба знищили 45 "шахедів". Сьогодні - 87!

За повідомленням Повітряних сил ЗСУ, у новорічну ніч 2024 року ворог використав рекордну кількість ударних БпЛА "шахед".

Атака відбувалась з чотирьох напрямків: мис Чауда, Балаклава (тимчасово окупований Крим), Курськ, Приморсько-Ахтарськ (РФ). Зафіксовано 90 пусків ворожих безпілотників.

Російські загарбники також завдали удару керованими ракетами С-300 по Харківській області і ракетами Х-31П та Х-59 по тимчасово захоплених територіях Херсонської і Запорізької областей.

Повітряна тривога була оголошена по всіх регіонах України, були задіяні протиповітряна оборона, мобільні вогневі групи Сил оборони, винищувальна авіація та зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил. Захисникам вдалося знищити рекордну кількість ворожих дронів - 87 з 90 "шахедів".

У ніч на 1 січня російські безпілотники атакували Одесу, в результаті чого виникли пожежі та постраждали люди. Також уранці 1 січня росіяни атакували безпілотниками Львівську область, що призвело до пожежі у музеї Романа Шухевича, який був повністю знищений.