У Повітряних силах сказали, чи зможе РФ ефективно протистояти ATACMS

Російські військові не зможуть ефективно протидіяти далекобійним ракетам ATACMS, які здатні вражати цілі на відстані 300 км.

Саме слово "балістика" викликатиме тривогу у росіян. Про це в ефірі телемарафону заявив речник Повітряних сил України Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

Він нагадав, що Україна отримала від Британії та Франції ракети Storm Shadow/Scalp, які мають дальність понад 250 км. Втім, зазначає Ігнат, ракет багато не буває.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Зараз маємо тандем. Сподіваємося на тріо з німецькою ракетою Taurus, ну і квартет доповнив би непогано ATACMS", - сказав він.

Речник Повітряних сил також пояснив важливість ракет ATACMS для України.

"Це балістика. Навряд російські комплекси зможуть ефективно протидіяти їй. Можливо, але все ж таки це ракета здатна бити щонайменше 300 км, а, можливо, і більше. Саме слово "балістика" викликатиме тривогу у росіян", - сказав він.

Білий дім, ймовірно, прийняв рішення передати Україні "обмежену" модифікацію ракет ATACMS.

Вона буде фактично "марною" для України в контексті атак по великих об'єктах у тимчасово окупованому Криму, оскільки йдеться про "касетні боєприпаси з меншою дальністю дії". Про це у коментарі Newsweek заявив колишній командувач Сухопутних військ США в Європі генерал Бен Годжес.

Раніше під час переговорів з лідером України Володимиром Зеленським у Білому домі (зустріч відбулася 21 вересня) президент США Джо Байден уточнив, що готовий надати певну кількість ракет Україні. Разом з тим Білий дім заявив, що поки що такого плану з передачі ATACMS немає.

Водночас Годжес впевнений, що ракети у своєму "обмеженому" варіанті все ж передадуть.