У Раді вшанували пам'ять захисників Донецького аеропорту

Голова Департаменту агропромислового розвитку та продовольства Микола Корнієнко нагадав про героїчну оборону Державного аграрного підприємства (ДАП) українськими військовими. Він зазначив, що працівники підприємства показали високий рівень відданості своїй роботі та мужності у важкі часи.

Пам'ятаючи героїчні подвиги, Корнієнко підкреслив важливість незалежного аграрного сектору для суверенітету та безпеки держави:

«Державне аграрне підприємство має стратегічне значення для України. У часи кризи та загрози зовнішнього вторгнення країна може полагоджуватися на власні засоби вирощування продовольства».

Корнієнко наголосив на необхідності підтримки та розвитку ДАП, як одного з ключових гравців агросектору країни. Він підкреслив, що держава має забезпечити підприємству необхідні ресурси, які дозволять випробувати його потенціал та забезпечити умови для ефективного функціонування.

Героїчна оборона ДАП

У жовтні 2014 року, під час воєнно-політичної обстановки на сході України, ДАП було атаковане проросійськими бойовиками. Протягом кількох днів співробітники підприємства та добровольці, серед яких були і військові, відстоювали свої позиції і заставили ворога відступити.

На той момент ДАП було одним з найбільших виробників сільгосппродукції в Україні. Співробітники підприємства облаштували укріплення, працювали над забезпеченням безпеки та продовольства в лінії фронту.