Обмеження електроенергії для побутових споживачів: гендиректор Yasno зробив прогноз

Обмеження електроенергії для побутових споживачів: гендиректор Yasno зробив прогноз

 За словами генерального директора компанії Yasno Сергія Коваленка, якщо споживання електроенергії продовжить зростати, в Україні можуть бути введені обмеження для побутових споживачів. Вже зараз в енергетичній частині енергосистеми країни виник дефіцит, який може призвести до введення обмежень. Коваленко зазначив, що головною проблемою не буде відсутність електроенергії, а отримання необхідного тепла, особливо враховуючи тривалість світлового дня в Україні. Тому варто сконцентруватися на підготовці до наступного опалювального сезону.

Нагадаємо, раніше заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук повідомила, що високі температури та майбутній опалювальний сезон будуть найважчим періодом для української енергосистеми. Також Міненерго анонсувало підвищення тарифу на світло.

«В нас є дві частини енергосистеми. Перше – це енергеційна частина, друга – це мережі. Якщо ми кажемо про енергеційну, то в нас вже в системі є дефіцит. Ми можемо генерувати якусь частину електроенергії всередині, ззовні в нас додається імпорт, який може надаватися як аварійна допомога, а може бути комерційним. Якщо ми маємо ці всі енергеційні об’єми, то їх вже не вистачає вже зараз з точки зору потреб, які ми споживаємо як країна», – заявив генеральний директор компанії Yasno Сергій Коваленко.

В Україні виокремлюють два типи великих споживачів електроенергії – промисловість та побутові споживачі. Промислових споживачів вже обмежують для покриття дефіциту.

Читайте також:

  • Україна здійснила аварійне постачання електроенергії з трьох країн: звернення енергетиків 
  • Для вільного імпорту електроенергії потрібно скасувати прайс-кепи, – «Центр Разумкова»

Читайте також: