У Рівному жінка народила 17-ту дитину

3 грудня в Рівненському обласному перинатальному центрі жінка народила свою 17-ту дитину - хлопчика з майже чотирма кілограмами. Головна лікарка медзакладу Вікторія Єнікеєва розповіла, що мати та дитина почуваються добре.

Жінка з Рівненського району народила хлопчика вагою 3 960 г та зростом 55 см. Це вже її 17 пологи. Раніше в родині було по вісім хлопців та дівчат.

За словами Єнікєєвої, жінка народила дев'яту дитину без ускладнень, хоча робила це в сідничному передлежанні. Ім'я хлопчика поки що не визначено.

Цей випадок не є рекордом для Рівненщини. Раніше, в лютому цього року, 43-річна жінка народила свою 18-ту дитину в тому ж самому перинатальному центрі і висловила бажання народжувати й надалі.

Також, з 2024 року заплановане підвищення прожиткового мінімуму, що відразу ж вплине на розмір соціальних виплат для дітей. Дарія Марчак, перша заступниця міністра соціальної політики, зазначила, що прожитковий мінімум для дітей віком до 6 років становитиме 2 563 грн, а для дітей віком від 6 до 18 років - 3 196 грн.

Читайте також:

  • 860 грн на дитину, або Чому українці не поспішають народжувати
  • Демографічна катастрофа. Виправляти будемо?