У Росії активізувалися протести родичів мобілізованих солдатів, - ISW

Протести родичів мобілізованих російських солдатів тривають у багатьох містах Росії

У різних містах Росії продовжуються акції протесту родичів солдатів, які були мобілізовані. Згідно з звітом Інституту вивчення війни ( ISW ), протести пройшли у Москві, Санкт-Петербурзі, Владивостоці та Єкатеринбурзі.

Організатори акцій стверджують, що уряд Кремля намагається заборонити або придушити будь-які громадські рухи на підтримку солдатів армії Путіна, окупуючої інші країни. Однак, навіть незважаючи на це, протести продовжуються.

10 лютого російські опозиційні видання "Сота" та "Mobilization News" опублікували кадри акцій, на яких видно, як учасники громадського руху "Шлях додому" покладають квіти та збираються біля пам'ятників у Москві, Санкт-Петербурзі, Владивостоці та Єкатеринбурзі, закликаючи до демобілізації та повернення своїх рідних солдатів з війни.

Учасники "Шляху додому" також відвідали передвиборчий штаб кандидата у президенти Росії Владислава Даванкова в Москві та передали команді листи з проханням про демобілізацію.

Останнім часом влада Росії намагаються цензурувати акції протесту росіян біля Могили невідомого солдата в Москві та на Манежній площі. Аналітики ISW вважають, що це свідчить про те, що Кремль відчайдушно намагається зупинити ці громадські рухи, особливо на фоні наближення президентських виборів у 2024 році.

Раніше "Хвиля" повідомляла про зростання підпалів військкоматів в РФ та недовіру населення до обіцянок Путіна, зосереджуючись на розвідці Міноборони Британії.