У російській ракеті Х-59 знайдено понад 40 іноземних компонентів

Ракети Х-59 з іноземними компонентами

Російські ракети Х-59, якими було застосовано удар по Кропивницькому, містять 42 деталі та компоненти іноземного виробництва. Про це інформує Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК).

Агентство додало дані про іноземні компоненти до своєї електронної бази даних - "Єдиної бази даних іноземних компонентів у зброї".

За словами НАЗК, Росія щоденно обстрілює Україну різними видами озброєння, зокрема ракети Х-59 в поєднанні з "шахтедами". Іноземні деталі цих ракет можна знайти в Базі даних. Росія почала застосовувати ці ракети з іноземними компонентами останнім часом.

Заборона іноземних технологій та компонентів

НАЗК закликає не допускати, щоб іноземні технології та компоненти продовжували ставати частиною зброї агресорів, які призводять до смертей цивільних по всьому світу.

Нагадаємо, більшість оборонних підприємств в Росії потрапили під санкції Заходу після початку повномасштабного вторгнення. Проте, деякі підрядники, які випускають найнебезпечніші ракети "Кинджал", уникли цих санкцій. Тому вони продовжують отримувати необхідні товари з різних країн ЄС для подальшої роботи.