У США пролунав потужний вибух на хімічному заводі (відео)

8 листопада у штаті Техас, США, стався вибух на хімічному заводі, що призвів до початку сильної пожежі. Про це повідомляє NBC News.

Інцидент стався на заводі компанії Sound Resource Solutions, яка займається виробництвом розчинників для клею та рідин для зняття фарби. На території підприємства знаходяться хімічні речовини, які мають гостру токсичність і можуть викликати серйозні ушкодження або подразнення очей, корозію або подразнення шкіри.

Президент компанії Джефф Харфілд заявив, що в результаті інциденту постраждав один працівник. Йому була надана медична допомога через незначні опіки. У компанії працює 40 співробітників, і всі, за винятком постраждалого, знаходяться в безпеці.

"Перші рятувальники зробили неймовірну роботу. Вони були дуже обережні і пильні, щоб всі залишилися в безпеці", - зауважив директор.

У зв'язку з пожежею місцеві школи були евакуйовані, а в радіусі понад 1 кілометра від заводу оголосили небезпеку. Шосе було тимчасово перекрито.

Управління з надзвичайних ситуацій округу Полк повідомило, що шлейф диму від вибуху направляється до району Лівінгстон, тому місцевим жителям рекомендували вимкнути системи опалення, вентиляції та кондиціювання повітря у своїх будинках та підприємствах.

Наразі невідомі наслідки впливу хімічної речовини, яка знаходиться у повітрі.

Нагадаємо, що у місті Текірдаг у Туреччині спалахнула масштабна пожежа на хімічному заводі. Під час пожежі сталися кілька вибухів, але постраждалих та загиблих не було.