У столиці Узбекистану пролунав потужний вибух

У ніч проти 28 вересня у столиці Узбекистану близько 03:00 за місцевим часом стався потужний вибух. Вибухова хвиля відчувалася на відстані до 30 км від епіцентру. Пожежею охоплено значну територію, у прилеглих будинках вибито вікна.

У районі митного складу Ташкентського аеропорту від удару блискавки вибухнули електромобілі, інформують місцеві ЗМІ та Telegram-канали.

"Влада Узбекистану стверджує, що вибух та пожежа трапилися о 02:43 на одному зі складів, розташованому на території масиву "Будівельник" Сергелійського району міста Ташкент. Після вибуху будівлі митного термінала в аеропорту майже нічого не залишилося. Попередньою причиною вибуху могли стати акумуляторні батареї для електромобілів, які зберігалися на митному складі", сказано в повідомленні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За свідченням очевидців на місці вибуху багато постраждалих. Від вибухової хвилі пошкоджено будинки та заклади, розташовані неподалік епіцентру. Влада не виключає імовірність теракту.

"Будівля митниці в міжнародному аеропорту Ташкента повністю знищена. Постраждав і сам аеропорт. Рейси скасовано. Потужний вибух у Ташкенті стався через удар блискавки", повідомляє МВС Узбекистану.

За інформацією відомства, внаслідок вибуху практично повністю знищено склад, який належить ТОВ "Інтер Логістика".

На світанку 25 вересня у російському Курську знову прогриміли вибухи.

У російському Курську 24 вересня двічі за день сталася атака безпілотників. Український безпілотник уранці атакував будівлю Федеральної служби безпеки (ФСБ) у Курську. Другий дрон влучив у нафтопереробний завод поблизу місцевого аеродрому.

Другий вибух у Курську пролунав через кілька годин після першого. Влада міста заявила, що інформація про ще один збитий безпілотник нібито не відповідає дійсності.