У Великій Британії розповіли, як і чим били по хуситах у Ємені

Британські війська атакували хуситів із чотирьох винищувачів, які запускали керовані бомби.

Їх також підтримував літак-заправник. Про це повідомляє прес-служба Міноборони Великої Британії.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Сили коаліції визначили ключові об'єкти, залучені до атак по військових та цивільних кораблях, і погодилися провести ретельний скоординований удар, щоб зменшити можливості хуситів порушувати міжнародне право таким чином", - заявили в оборонному відомстві.

Британські війська нанесли удар по хуситам в Ємені

В ударі брали участь чотири літаки Typhoon FGR4 ВПС Британії за підтримки танкера-дозаправника "Вояджер". Літаки використовували керовані бомби Paveway IV для завдання точних ударів по двох об'єктах хуситів. Однією з них був майданчик у Бані на північному заході Ємену, який використовувався для запуску розвідувальних та ударних дронів.

"Іншим місцем, ураженим нашими літаками, був аеродром в Еббсі. Розвідка показала, що він використовувався для запуску як крилатих ракет, так і безпілотників над Червоним морем. Наші літаки виявили і мали кілька ключових цілей на аеродромі", - заявили в міністерстві оборони Великої Британії.

Наголошується, що при плануванні ударів особлива увага приділялася мінімізації будь-яких ризиків для цивільного населення. Детальні результати ударів оцінюються, але перші ознаки свідчать, що здатність хуситів загрожувати торговельному судноплавству підірвана.

США та Велика Британія нанесли удари по хуситам в Ємені

Удари наносилися з винищувачів і ракет "Томагавк". Понад десяток цілей були вражені ракетами, випущеними з повітря, поверхні та підводних платформ.