У ЗСУ розповіли, як захищатимуть українську енергетику від російських ударів

Восени та взимку український енергетичний сектор і об'єкти критичної інфраструктури будуть захищатися за допомогою західних систем протиповітряної оборони. Україна замінює старі радянські системи новими системами ППО, зокрема, підсилюватимуться "ті ж напрямки, які були минулого року", заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Ігнат підкреслив, що стратегічні об'єкти держави, об'єкти критичної інфраструктури та об'єкти енергетики, зокрема, в опалювальний сезон, стануть основними цілями для захищення. Продовольчий сектор, який вже постраждав від Росії, теж включений до переліку об'єктів критичної інфраструктури.

Ігнат визнав, що Україні ще не вистачає систем захисту, тому потрібно задіяти всі доступні засоби для ураження повітряних цілей. Однак, він запевнив, що сили ППО будуть максимально збивати все, що Росія випускатиме по Україні.

За словами Ігната, Україна майже на 100% залежить від підтримки Заходу у питанні протиповітряної оборони. Він закликав до посилення кількості ракет для існуючих систем, а також до використання ППО малого радіусу дії, якщо ворог почне збільшувати обстріли крилатими ракетами і дронами.

Україна сьогодні має потребу у більшій кількості ракет для систем Nasams, IRIS-T та Patriot, заявив Ігнат. У разі збільшення інтенсивності обстрілів крилатими ракетами і дронами від ворога, ці системи потребуватимуть більшого забезпечення.