Учорашній масований удар по Україні був помстою за «Новочеркаськ»? Повітряні сили відповіли

Удар по Україні 29 грудня не був помстою за знищений корабель "Новочеркаськ". Про це повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

Ігнат нагадав, що війна триває уже два роки, і метою української армії є знищення ворога, тоді як уряд Росії має намір знищити Україну в цілому.

Речник зазначив, що удари плануються залежно від стратегічних та тактичних цілей. Наприклад, ворог атакував прифронтову зону з використанням безпілотників "Шахед", хоча їх можна було використати й у західних областях.

Ігнат закликав зміцнювати оборону та готуватися до різних викликів.

Вимушена атака на Україну відбулася 29 грудня. Росія використала 158 ракет та безпілотників. Загалом було знищено 114 повітряних цілей. Загинуло 30 осіб, понад 160 поранено, серед постраждалих є мирні жителі Києва, Дніпра, Одеси, Львова та Запоріжжя.

Тіла загиблих вдалося витягти з-під завалів складського приміщення в Києві. Крім того, раніше у Феодосії стався вибух, який призвів до пожежі в порту.

Командувач Повітряних Сил ЗСУ Микола Олещук повідомив, що атакований корабель "Новочеркаськ" перевозив безпілотники "Шахед" з Ірану. Російська сторона заявила, що внаслідок атаки загинуло 74 особи, а 27 отримали поранення.