Угорщина та Сербія блокують на кордоні допомогу для ЗСУ – українська діаспора

Сербія та Угорщина блокують транзит маскувальних сіток для українських захисників

Українська діаспора в Чорногорії повідомляє, що Сербія та Угорщина не пропускають транзит маскувальних сіток для українських захисників. Команда волонтерів Ukrainogorci заявляє, що сітки стали важливою складовою їхньої діяльності, але зараз їх доводиться поставити на паузу через блокування транзиту Сербією та Угорщиною.

«Сітки стали форпостом у нашій діяльності, притягуючи однодумців та формуючи команду «павучків», за плечима яких 4026 м2 якісно сплетених та відправлених з Чорногорії до України маскувальних полотен. Три міста, чотири команди: Будва – 3468 м2, Подгориця – 468 м2, Тіват – 90 м2. Але, на жаль, ми змушені поставити сітки на паузу. Чому? Тому що Сербія та Угорщина не пропускають транзит сіток (заодно і ноші для поранених). Є шлях через Албанію, але поки що ми змогли перевезти одну сітку за місяць, а на складі їх аж дев’ять», – йдеться в повідомленні.

Також варто згадати, що міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Угорщина не нададе Україні озброєння.

Раніше прем’єрка Естонії Кая Каллас приєдналася до плетіння маскувальних сіток для українських захисників.

Поставка озброєння Росією Сербії незважаючи на санкції

Попри санкції, накладені на Росію через її вторгнення в Україну у 2022 році, Росія поставила Сербії ще одну партію озброєння.