Україна і Франція підписали договір щодо спільного виробництва потужних дронів Aarok

Французька компанія Turgis Gaillard підписала договір з українським підприємством "Антонов" про спільне виробництво зменшеної та дешевшої версії безпілотника Aarok MALE.

Угода була підписана під час візиту міністра оборони Франції Себастьяна Лекорню до Києва 28 вересня. Про це повідомляє LaTribune.

Як заявила президент та засновниця Turgis Gaillard Фанні Тюржі, безпілотник "має злетіти в Україні наступного року".

За її словами, після підписання угоди, українська і французька сторона мають узгодити всі наступні дії на промисловому та експлуатаційному рівні, щоб почати виробляти безпілотники.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Зокрема потрібно визначитися з місцем для збирання дрона та вирішити, яке французьке та українське обладнання обрати для цього БПЛА.

Дрон Aarok, який випускатиме "Антонов", призначається лише для Збройних сил України.

Довідка

Aarok - це безпілотник середньої висоти та великої витривалості, що несе різні датчики та озброєння залежно від місії. Максимальна швидкість дрона - 463 км/год.

Він може літати протягом 30 годин і не вимагає підготовленої інфраструктури. Цей безпілотник може нести до 1500 кг озброєння та перевершує можливості MQ-9 Reaper.

Безпілотник Aarok презентували на Паризькому авіасалоні у червні 2023 року.

"Антонов" розширює виробництво безпілотників.

Там диверсифікують свій основний бізнес із виробництва вантажних літаків, передає Reuters з посиланням на презентацію Укроборонпрому, яку показали офіційним особам у Вашингтоні в червні.

Новий центр безпілотників ДП "Антонов" відкрили з метою розширення можливостей виробництва безпілотних систем і надання підтримки приватним виробникам безпілотних систем з точки зору експертизи та послуг.

Виробництво вантажних літаків продовжиться, але новий центр безпілотників може краще задовольнити військові потреби України і дати інженерам "Антонова" більше роботи.