Україна отримає новий транспортний коридор у ЄС: подробиці

У Румунії триває будівництво "Молдавської автомагістралі"

У Румунії наразі швидко розробляється нова автомагістраль, яка стане додатковим транспортним коридором для України. Ця траса з'єднає Бухарест з українським кордоном, повідомляє Ziarul de Vrancea.

В процесі будівництва для цього проекту застосовуються сотні одиниць техніки і благоустрій виконується приблизно 3000 співробітниками. Крім того, будівельні роботи проводяться безперервно.

Термін введення в експлуатацію - ІV квартал 2024 року

Очікується, що "Молдавська автомагістраль" буде готова до експлуатації у четвертому кварталі 2024 року. Це дозволить Україні мати доступ до портів Румунії та розширить можливості для торгівлі. Крім того, цей шлях стане новим транспортним коридором до країн Європейського Союзу, обходячи Польщу, Угорщину та Словаччину.

Польща вимагатиме скасування транспортного безвізу з Україною

Процес розвитку нової автомагістралі супроводжується конфліктом між Україною та Польщею. Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що Варшава буде вимагати від Єврокомісії скасування транспортного безвізу з Україною. Україна планує провести переговори з новим урядом Польщі щодо розблокування кордону між державами.

Слід зазначити, що польська сторона припинила блокаду пункту пропуску "Медика-Шегині" 6 січня.