Україна отримала мініатюрні БМП від Бельгії

Бельгія передала Україні незвичайні міні-БМП YPR-765.

Україна отримала від Бельгії незвичайні міні-БМП YPR-765. Висота цих броньованих машин становить 2,6 м, а довжина - 5,2 м, повідомляє BILD.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Україна отримала нехай невеликі, але нові бронемашини, які, можливо, не заслуговують на таку назву через свої невеликі розміри. Проте, це хороша новина для України, оскільки вони отримали такі екземпляри, які датуються 1970-ми - 1980-ми роками", - заявив військовий аналітик Юліан Рьопке.

YPR-765 - це бойові машини піхоти, які виробляються з 1970-х років. Вони оснащені малокаліберною гарматою "Ерлікон" німецької компанії Rheinmetall.

Уряд Німеччини запланував надати Україні щорічну військову підтримку у розмірі 5 млрд. Ця підтримка буде надаватися до 2027 року. Про це заявив міністр фінансів ФРН Крістіан Лінднер, після чого рішення уряду має бути затверджено Бундестагом.

Німецька сторона також планує надавати Україні консультативну підтримку в декількох сферах, зокрема в митній політиці, моніторингу фінансових ринків, управлінні державними інвестиціями та приватизації державних підприємств.