Україна перейшла на зимовий час

Українці вже переключили годинники на зимовий час. О 4:00 ранку стрілки повернулися на 3:00, про це повідомляє Gazeta.ua.

Більшість території України розташована в часовому поясі UTC+2, який відповідає київському часу.

Зміну годинників регламентує постанова Кабінету Міністрів "Про порядок обчислення часу на території України".

Треба підкреслити, що Україна почала переводити годинники назад в 1981 році і до сьогодні ця практика залишається. Так само поступаються ще близько 60 країн світу.

Аргументом проти зміни часу є негативний вплив на здоров'я людей. Сезонна зміна годинників руйнує біологічні ритми організму. За словами фахівців в цій галузі, перехід на зимовий час може спричинити розвиток імунних і серцево-судинних захворювань, підсилюється прояви хронічних захворювань, порушується сон і може посилити депресію восени.

Сезонна зміна годинників негативно впливає на біоритми людини. За даними експертів, переведення годинника на годину назад може стати причиною розвитку імунних і серцево-судинних захворювань, погіршення хронічних захворювань, проблем зі сном та підвищення осінньої депресії.

Щоб уникнути негативних наслідків для здоров'я, слід правильно підготуватися до переведення годинників. Вже за 1,5 місяці до зміни часу варто дотримуватися режиму сну та лягати спати раніше.