Україна повернула тіла ще 50 загиблих захисників

Сьогодні, 27 жовтня, в результаті репатріаційних заходів успішно повернули на контрольовану Україні територію тіла 50 загиблих українських захисників.

Збройні Сили України забезпечать належне та безпечне перевезення репатрійованих, про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Тіла передадуть представникам правоохоронних органів та судово-медичним експертам для проведення слідчих дій та судових експертиз.

Реалізація заходу здійснювалася Координаційним штабом з питань поводження з військовополоненими, у співпраці з Об'єднаним центром при СБУ, МВС України, ЗСУ, ГУ ДСНС України у Сумській області, прикордонниками, іншими структурами сектору безпеки та оборони України за участі представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста, так йдеться у повідомленні.

  • Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

На одному зі своїх минулих засідань, 6 жовтня, українській стороні вдалося повернути тіла 64 загиблих оборонців України.

У свою чергу, згідно з нормами міжнародного гуманітарного права, українська сторона передала російській стороні тіла бійців, які загинули внаслідок збройної агресії проти України.