"Україна стане одним із ключових світових виробників зброї": Зеленський про Форум оборонних індустрій

У суботу, 30 вересня, відбувся перший Форум оборонних індустрій.

Він був дуже успішний. Про це у вечірньому зверненні повідомив президент України Володимир Зеленський, передає Gazeta.ua.

"Наш новий формат з оборонними компаніями це Альянс оборонних індустрій станом на цей вечір має вже 38 компаній-учасниць. Вони представляють 19 країн світу", повідомив глава держави.

За словами Зеленського, це Сполучені Штати Америки, Велика Британія, Німеччина, Швеція, Данія, Нідерланди, Канада, Болгарія, Австралія, Бельгія, наші балтійські друзі Литва, Латвія та Естонія, а також Чехія, Північна Македонія, Словаччина, Іспанія, Хорватія та Фінляндія.

"Плюс наші виробники сьогодні підписали на Форумі 20 документів із компаніями-партнерами. Угоди, меморандуми. Кожен такий документ стає потім новим виробництвом або посиленням існуючої співпраці", додав Зеленський.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Загалом, за словами президента, у Форумі взяли участь більше ніж 250 компаній. "Загалом у нашому Форумі оборонних індустрій і це тільки перший такий Форум узяли участь більше ніж 250 компаній, і серед них десятки українських компаній", зазначив глава держави. Зеленський запевнив, що наша держава стане одним із ключових світових виробників зброї та оборонних систем.

"І це вже не просто амбіція чи перспектива, це потенціал, який почав реалізовуватись. Я дякую всім, чия робота саме такі результати для України!", підкреслив Зеленський.

У суботу, 30 вересня, президент України Володимир Зеленський провів зустріч із представниками оборонних компаній США, Великої Британії, Німеччини, Франції, Туреччини, Швеції та Чехії, які прибули до Києва для участі в першому Міжнародному форумі оборонних індустрій.

Співрозмовники обговорили перспективи партнерства та спільного виробництва озброєнь, зокрема з урахуванням воєнного досвіду України.