Україна втратила право на п'ять команд у єврокубках

Україна втратила одну команду у єврокубковій квоті, так як не піднялася у таблиці коефіцієнтів УЄФА. Зміни в квоті почнуть діяти з наступного сезону.

Останнім представником України у єврокубках був донецький «Шахтар». Вони вийшли до 1/16 фіналу Ліги Європи, але програли французькому «Марселю».

Кількість балів України залишилася незмінною після таких результатів - 28,000. Це означає 18-е місце в таблиці коефіцієнтів УЄФА.

За цей сезон Україна набрала 20,5 очка в таблиці коефіцієнтів УЄФА та не змогла піднятися вище 18-го місця.

Команди, які не потрапляють в топ-15 в кінці регулярного сезону, будуть представлені лише чотирма командами у єврокубках з наступного сезону, а у Лізі Чемпіонів залишиться лише один представник.

У результаті, Україна втратила одну квоту загалом (замість п'яти команд тепер лише чотири), а у Лізі Чемпіонів - одного представника (замість двох).

В Україні залишиться представництво у п'яти клубах на наступний сезон завдяки 14-му місцю в минулому рейтингу. Дві команди зіграють у Лізі Чемпіонів, одна - у Лізі Європи, та ще дві - у Лізі Конференцій.

Команда «Шахтар» програла матч-відповідь плей-оф раунду Ліги Європи проти «Марселя» з рахунком 3:1. Таким чином, вони залишають турнір.

Раніше «Шахтар» зіграв внічию з «Марселем» з рахунком 2:2 в першому матчі плей-оф раунду Ліги Європи.

Переможці восьми матчів 1/16 фіналу пройдуть до 1/8 фіналу Ліги Європи, де приєднаються восьми переможці груп. Жеребкування 1/8 фіналу відбудеться 23 лютого.