Українцям розповіли, як оновити військово-облікові дані за кордоном

Українцям розповіли, як оновити військово-облікові дані за кордоном

Українці, перебуваючи за кордоном, можуть оновити військово-облікові дані через додаток "Резерв+"

Зараз українці, які знаходяться за кордоном, можуть оновити свої військово-облікові дані через додаток "Резерв+". Про це повідомляє Кременчуцький районний Територіальний Центр Комплектування (ТЦК) та Службу Прикордонних Управлінь (СП) у Фейсбук.

У найближчому майбутньому ця функція стане доступною також у консульських установах. Очікується, що нові можливості для оновлення військово-облікових даних у консульських установах значно спростять цей процес для українців, які перебувають за кордоном.

Мобілізація в Україні

Зараз для підтвердження актуалізації даних українці можуть скористатися одним із наступних способів: ВІН-код, отриманий у ТЦК та СП, виписка, отримана через ЦНАП, або інформація з реєстру "Оберіг" у додатку "Резерв+".

Варто зазначити, що всі ці способи є рівнозначними. Проте, якщо виписка не містить ВІН-код (21 цифра), необхідно звернутися безпосередньо до ТЦК та СП для уточнення інформації.

Українці віком від 18 до 60 років мають 60 днів на уточнення персональних даних у територіальному центрі комплектування (ТЦК) або через Центри адмінпослуг та електронний кабінет (додаток "Резерв+"). Термін на уточнення даних закінчується 16 липня.

Раніше було повідомлено, що українці зможуть отримати броню від мобілізації, якщо вони стануть членами спеціального клубу.

Читайте також: